Algemesí vol el trinquet.

//Algemesí vol el trinquet.

Algemesí vol el trinquet.

(En memòria d’Enrique Lluch Risent, el Lluquet: 1939-2016, que ens ha deixat avui mateix. Vaja per a ell aquest record, i el nostre condol a tota la família i amics)

Estat del trinquet fins a 2002

Estat del trinquet fins a 2002

Fa cosa d’uns dies obrírem i estiguérem al trinquet vell d’Algemesí, de la rodalia d’Alzira, amb els i les pilotaris d’abans i els d’ara, com Palmes, José Maria, Maties el Roget, Eduardo el Forner, els Corellet, Plàcid Castanyer, Eloi, Joe, Ginesta, Àngel, Maria Trull, o Susana Cuenca, Ivan, etc. I és que a Algemesí, amb un espai de la pilota dels més destacats, al contrari de les celebracions a la Mare de Déu de la Salut, o les Muixerangues, que saberen coexistir, i sobreviure, la pilota no va córrer la mateixa sort. Allí, com en altres pobles riberencs, la pilota rodà durant dècades en alguns dels trinquets que han hagut al poble, bé en el que ara és un teatre municipal, bé en el que ens ha quedat a la rodalia d’Alzira des de la dècada dels anys 30.
I tot fou també excessivament amateur malgrat que per aquest espai de joc i festa d’Algemesí, especialment, en l’època que el regentaren Benissa i Clareta Meseguer, filla del Xiquet de Sueca, i després els Traver,  passaren pilotaries de renom d’arreu i de diferents èpoques… I, és clar, els del poble, com Vendrellet i Danielet, o Salvoret de Musos. Però són tan coneguts al poble (o més reconeguts) com els afeccionats que la feren anar durant dècades, alguns des de principi del segle passat, cas de Camals o Miguelin, o ben entrat el segle XX, com el Menoret, Gurró, el Gorreta, o més recentment: Rodenas, Enrique Borràs, Pixarotgles; Carrasco, els Talamante o el Lluquet.

 

DSCF5204

Estat del trinquet en l’actualitat

By |2016-04-19T08:08:26+00:00abril 19th, 2016|RIBERA ALTA DE XÚQUER|0 comentari

About the Author:

Deixa un comentari