Exposició i presentació d’Això és com tot a Alberic. Dijous 10 de març, a les 20 h.

///Exposició i presentació d’Això és com tot a Alberic. Dijous 10 de març, a les 20 h.

Exposició i presentació d’Això és com tot a Alberic. Dijous 10 de març, a les 20 h.

cartell alberic 09

cartell alberic 09

La Sala d’Exposicions de l’Antic Ajuntament acull el dijous 10 de març, a partir de les 20 hores, la presentació del llibre de la història i actualitat de la pilota valenciana a Alberic, Joc, espai i xarxa. L’espai emblemàtic, desenvolupat per l’editorial i productora cultural riberenca això és com tot (el número 9 de la col·lecció).

Plantacions d’arròs a Alberic. Anys 50. [Foto cedida per la família Vanaclocha

Plantacions d’arròs a Alberic. Anys 50. [Foto cedida per la família Vanaclocha

Posteriorment, es procedirà a la inauguració de l’exposició temàtica que repassa molts dels aspectes del joc valencià, amb protagonisme per als representants locals d’Alberic. Aquesta mostra estarà disponible fins al 10 d’abril, i es podrà visitar de dilluns a divendres de 17 a 20 hores. En la presentació està prevista la participació del nou director esportiu de la federació, Paco Cabanes, el Genovés; l’edil d’Esports, Vicente González; i diversos representants de l’editorial i productora cultural.

10

Trinquet d’Alberic. Partides d’aficionats. Anys 60. Paco Vanaclocha, el Gorret; Lluís Caganetes i el Coixo Borràs. Darrere gent com el Churro, Miguel o Valentí. [Foto de la família Vanaclocha].

La recerca desenvolupada per l’editorial i plataforma cultural d’estudis i projectes de cultura popular i postcontemporània riberenca, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alberic, rastreja el paper de la pilota al llarg de la història, reconstruint alguns dels fragments més importants dels últims segles. Ho fa des de tres eixos com l’espai públic, la xarxa afectiva desenvolupada al món de la pilota i el joc en contraposició amb l’esport, centrant el seu prisma en els jugadors amateurs que van interpretar la pràctica valenciana com un espai des del qual entendre el món en el qual vivien i viuen. Amb aquest nou treball s’ha pogut rememorar les vides de personatges històrics com el Coixo Borràs, el Curret, Charlot, la família dels Gorret, el Chiri, Valentí, Guerola o tants altres que es van vincular (i es vinculen encara) al món del trinquet, com la família dels Marín. Es ressegueix també la història del trinquet d’Alberic, un dels recintes més vells del territori, i centre de la pilota valenciana durant dècades amb la disputa allí d’importants partides durant la Setmana Santa, moment en el qual en la resta del país estaven prohibits el joc i la pràctica esportiva.

 

76

Club de Pilota d’Alberic. Anys 2000. Vinagre, Ángel, Paco Pi, Toni la Burra, Berni, Guti, Ximo Pekín, Toni el Regino, Ramón Marín, Miguel, Fede Marín, Javi, Genaro i el Gorret, entre d’altres. [Foto de la família Marín].

L’editorial això és com tot ha publicat ja una bona quantitat de llibres amb els estudis i treballs realitzats a Alginet, Carlet, Sumacàrcer, Gavarda, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Almussafes o l’Alcúdia, i té previst en breu començar o continuar les recerques a Algemesí, Alzira, Manuel, Càrcer, Sallent o Cotes.

 

 

Això és com totCol·lecció de llibres1.549 like thisfacebook això és com tot

www.aixoescomtot.com

 

By |2016-03-05T11:17:00+00:00març 5th, 2016|ALBERIC, RIBERA ALTA DE XÚQUER|0 comentari

About the Author:

Deixa un comentari