CARLET. “JOC, ESPAI I XARXA. FAMÍLIA D’AFECTES”

///CARLET. “JOC, ESPAI I XARXA. FAMÍLIA D’AFECTES”

CARLET. “JOC, ESPAI I XARXA. FAMÍLIA D’AFECTES”

El pròxim dia 13, a Carlet, farem una nova presentació del recent llibre que publicàrem (el segon de la col·lecció): “Joc, espai i xarxa. Família d’afectes”. Ni cal dir que resteu ja tots convidats.

“Així que gràcies a què les dones estaven allí, la cosa pogué també anar. I el millor és la manera de fer aquella feina: per afecte, per il·lusió i esperança en què tot anara millor; per implicació, en definitiva. I ben vist, no s’ha fet prou justícia. Resten els noms inoblidables, i un món singular, però no aquell entorn col·lateral que el feia possible. Al cap i a la fi, un ordre patriarcal, consisteix en excloure a les dones de la gestió i decisió dels assumptes del món. (De la pilota, també?). En definitiva, segons aquest ‘dictat’ no pot valorar els valors femenins que, arribats ací, i explicat més amunt, en canvi, necessita, i el que fa és imposar-los de vegades com una obligació, quan no per la força, al mateix temps que els desvaloritza. Així, quan s’alaba a una dona, o a un col·lectiu, per exemple, les ‘dones del trinquet’, per la seua dedicació al bé de tothom, el que de veritat li estaven dient és alguna cosa com açò: ‘et done el permís per fer el que faces, perquè em fas falta; però el que sí que valore és la teua gran capacitat de desvalorització de tu mateixa i el teu lliurament passiu al meu projecte unisexual, si voleu, del món’. (…)

cartell

En canvi, fora bo recordar que quan el moviment feminista fa les seues reivindicacions de la posició de la dona en el món, no sols reivindica l’alliberament d’un col·lectiu, o aconseguir la igualtat amb l’altre gènere, sinó també perquè el món canvie. Perquè el món no siga sols que pensat pels homes. En altres paraules, pensant més enllà de la igualtat de drets de l’alliberament de la dona, ens convindria donar un bolc a la jerarquia establida, també en les famílies de la pilota, la qual cosa comportaria a la construcció d’una societat on l’espai siga allò que tinguem en comú per poder transitar lliurement i ‘jugar-nos’ la vida, de bell nou.”

(Del llibre: “Joc, espai i xarxa. Família d’afectes”).

By |2016-02-01T16:06:02+00:00desembre 10th, 2014|CARLET, RIBERA ALTA DE XÚQUER|0 comentari

About the Author:

Deixa un comentari